Weekendzwangerschapscursus van Samen Bevallen

Van vrijdagavond tot zondagmiddag, heerlijk een ontspannen weekendje samen weg én een zwangerschapscursus volgen: ideaal voor stellen bij wie een reguliere zwangerschapscursus niet past.

Deze weekend zwangerschapscursus wordt gegeven in de Bed and Breakfast van landgoed ‘t Oorbeck. Dit landgoed ligt tussen Enschede en Hengelo, in het landelijke Twekkelo. De B&B is in mei 2012 gestart in een voormalige boerenschuur, die prachtig is verbouwd en nu vijf luxe, sfeervolle kamers herbergt. In 2015 zijn ze door Booking.com uitgeroepen tot nr 1 van Nederland en nr 3 van de wereld.

Daarnaast is er volop ruimte om te genieten van de rust en het landschappelijk schoon. Vanaf het erf lopen verschillende onverharde wandelpaden naar de omliggende bossen en landerijen, voor korte of langere wandelingen. Fietsen zijn gratis te lenen bij de B&B voor wie een stukje wil fietsen. Hengelo en Enschede liggen op 10 minuten auto-afstand. Vooral Enschede staat bekend om zijn historische oude markt met vele terrassen en eetgelegenheden. Kijk voor een impressie van het landgoed en de kamers op www.oorbeck.nL of op www.facebook.com/weekendcursusTwente

Geplande weekenden

19-21 januari

16-18 maart

13-15 april

25-27 mei

22-24 juni

Mochten deze groepsweekend data niet in jullie agenda passen, neem dan svp contact met mij op. Vaak is een individuele weekendcursus dan wel mogelijk.

 

 Indeling weekend

Vrijdag

U kunt vanaf 15.00 uw kamer in, mocht u eerder willen neem dat s.v.p. contact op met uw gastvrouw. Is uw kamer niet gebruikt de voorgaande dag, dan kunt u al eerder gebruik maken van uw kamer. Als u aankomt bij de B&B kunt u aanbellen om uw aanwezigheid kenbaar te maken aan uw gastvrouw Tho Overbeek.

Diner op eigen gelegenheid.
20.00 – 22.00

De eerste les  van de cursus.

 

Zaterdag

Het ontbijt buffet kunt u in de gemeenschappelijke ruimte gebruiken.

10.00 – 12.00

De tweede les van de cursus.

 

Lunch wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte.

Hierna heeft u de middag vrij.

Diner op eigen gelegenheid.

20.00 – 22.00

De derde les van de cursus.

 

Zondag

Ontbijt buffet

10.00 – 12.00

De vierde les van de cursus.

 Lunch wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte.

13.30 – 15.30

De vijfde les van de cursus

De kosten voor dit weekendarrangement mét zwangerschapscursus zijn € 495 per stel, dus voor 2 personen. In dit bedrag zijn inbegrepen: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch, 5 lessen Samen Bevallen, thee, koffie en taart/snacks tijdens de lessen, drankjes gedurende het hele weekend (bijvoorbeeld jus, cola of bier), gratis Wifi, wandel- en fietskaarten van de omgeving en een lijst met tips voor uitstapjes en goede restaurants.

Inhoud
Tijdens de zwangerschapscursus krijg je uitleg over alles wat je kunt verwachten tijdens en rondom de bevalling: anatomie, start van de bevalling, ontsluitingsfase, pijnbestrijdingsmogelijkheden, persfase, wat er in het eerste uur na de bevalling gebeurt met moeder en kind, mogelijke complicaties, kraamtijd, (borst)voeding. Er worden ook verschillende ademhalingen geoefend om de weeën op te vangen.

 Meer informatie?

Neem contact op met mij via [email protected] of via 074-2437632