Ik ben Annette Mijnheer. Ik ben al bijna 30 jaar werkzaam in het vakgebied van verloskunde. Eerst als verpleegkundige in Nederland, later als verpleegkundige in het buitenland, werkzaam voor Artsen Zonder Grenzen.

Nadat ik zwanger werd van mijn oudste kind, ging ik op zoek naar werk waarbij ik meer thuis zou zijn en minder onregelmatig zou werken. Omdat verloskunde altijd mijn hart al had, was het een vrij makkelijke stap om van verpleegkundige naar zwangerschapsdocente over te stappen.

Na de 1,5 jaar de HBO-opleiding tot zwangerschapsdocente van Samen Bevallen gevolgd te hebben, ben ik sinds 15 jaar zwangerschapsdocente voor de vereniging Samen Bevallen en werk ook als docent aan hun landelijke opleiding voor zwangerschapsdocentes. Regelmatig bezoek ik bijscholingen en congressen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op verloskundig gebied. Er wordt namelijk steeds meer duidelijk over de processen die spelen tijdens een zwangerschap, de bevalling en daarna.

Omdat ik van verschillende cursistes hoorde dat ze het zo druk hadden en eigenlijk geen tijd hadden voor een goede voorbereiding, kwam ik op het idee om een online zwangerschapscursus op te zetten, die ook handig zou zijn voor Nederlandse expats in het buitenland en buitenlandse vrouwen in Nederland. Vandaar dat de cursus in verschillende talen is te volgen.

De Nederlandstalige cursus is het uitgebreidste. Na het volgen van complete online cursus ben je volledig voorbereidt op wat gaat komen.